Contacteaza-ne

Culturi de câmp

Humus Bio

Culturi mariCereale, Plantele oleaginoase si proteice, Plantele medicinale si aromatice

From Farm to ForkCulturi sustenabile, ingrasaminte organice

Fie ca avem in vedere cerealele, plantele oleaginoase si proteice sau plantele medicinale si aromatice, culturile de câmp reprezintă principala ramură agricolă practicată de agricultorii profesioniști.

Dacă v-ați întrebat cum să folosiți humusul de râme, este pentru că nu toti agricultoriisunt încă familiarizati cu el. De fapt, humusul de râme este un produs foarte popular și utilizat pe scară largă în agricultură. Este folosit în multe domenii agricole, pentru a îmbunătăți fertilitatea solului și, în consecință, pentru a crește apărarea plantelor împotriva bolilor fungice.
Beneficiile humusului de râme asupra culturilor mari sunt cunoscute de mulți ani și, mai ales în acest domeniu, humusul este folosit pentru a îmbunătăți multe aspecte ale solului sau in etapa de dezvoltare a plantelor.
Prin dezvoltarea sistemului radicular, datorită hormonilor de creștere, cum ar fi auxinele și giberelinele, humusul permite creșterea productivității, pe de o parte, și creșterea rezistenței la bolile fungice, pe de altă parte.

Humusul de râme ANENZYCel mai bun îngrașământ organic Bio

100% ORGANIC ȘI SĂNĂTOS PENTRU PLANTE SI SOL

Este recomandat pentru a se utiliza în agricultura organica, biologica, biodinamica, dar si in cea conventionala.

REDUCE MAJOR NEVOIA DE IRIGARE

Humusul înmagazinează de 4-6 ori mai multă apă, întârziind cu 2 săptămâni apariția secetei si reduce irigarea.

REZISTENȚĂ LA AGENȚII PATOGENI

Aduce un aport de microorganisme, ceea ce îmbunătățește semnificativ rezistența plantelor la la anumiti agenti patogeni.

PLANTE SĂNĂTOASE ȘI PUTERNICE

Crește rezerva de macro și microelemente pentru nutriția plantelor si contribuie la dezvoltarea aparatului radical al plantei.

ELIMINĂ ȘOCUL DE REPLANTARE

Utilizarea humusului la leguminoase este deosebit de utilă în timpul replantarii răsadurilor pentru a reduce stresul de replantare.

ÎMBUNĂTĂȚEȘTE FERTILITATEA SOLULUI

Imbunătățește functia nutritiva a solului, mareste capacitatea de schimb cationic, eliberand nutrientii gradual, in timp.

CREȘTE PRODUCȚIA MEDIE CU 25%

Conține o serie de fitohormoni precum auxina și giberelina, cu rol important în stimularea creșterii și dezvoltării plantelor de cultură.

PROTEJEAZĂ ÎMPOTRIVA ÎNGHEȚULUI

Prin captarea CO2, humusul asigură protecția termică a solului în condiții de iarnă aspră, reducând astfel stresul rădăcinilor.

STABILIZEAZĂ VALORILE OPTIME ALE PH-ULUI

Reglează echilibrul valorilor pH-ului în sol, permițând plantelor să evite riscul de carențe nutritionale derivate din aceasta.

NU CREEAZA ARSURI PENTRU PLANTE

Nu există riscul de a arde plantele în caz de supradozaj, nu are contraindicatii, nu este toxic, nu contine chimicale

ÎMBUNĂTĂȚEȘTE STRUCTURA SOLULUI

Contribuie la creșterea porozității solului în limite optime de 40-60%, ii crește permeabilitatea si reduce densitatea aparentă.

BOGAT IN MATERIE ORGANICA NUTRITIVA

Facilitează proliferarea ciupercilor micorizice si reface biodiversitatea microbiotica a solului si aduce un aport semnificativ de nutrienti.

Humus AnEnzyVermicompost cu proprietati unice

Recunoscut în categoria „Îngrășăminte BIO”, humusul de râme are un conținut ridicat de micorize, în plus față de multe dintre microorganismele care conțin un efect de scut împotriva atacului ciupercilor și bacteriilor patogene.

Micorizele sunt ciuperci care acționează în simbioză cu rădăcina plantei, iar din această simbioză planta are multe avantaje.

  • În primul rând, se poate evidenția calitatea superioară a recoltei datorită unei dezvoltări mai mari a sistemului radicular.
  • În plus, ciupercile facilitează absorbția de macro și microelemente nutritive, care sunt sintetizate de acestea și sunt puse la dispoziție cu ușurință.
  • Printre alte avantaje, humusul îmbunătățește gustul și aroma, care depind nu numai de soiul cultivat, ci și de gradul de zaharuri prezente în muguri. Și sub acest aspect, humusul de râme garantează unele dintre cele mai intense arome și gusturi.

Spre deosebire de majoritatea composturilor, vermicompostul Humus AnEnzy oferă uniformitate în ceea ce privește caracteristicile agronomice între loturi, datorită standardizării procesului de producție și a materiilor prime utilizate;

Se bucură de o trasabilitate completă a lanțului de producție; materiile prime sunt selecționate și constau în principal din gunoi de grajd și nu conțin nămol;

Procesul de producție include o dublă etapă de igienizare (faza anaerobă și faza termofilă) pentru a distruge orice microorganism patogen;

Lanțul de producție este foarte sustenabil din punct de vedere ecologic, deoarece:

– valorifică un deșeu potențial poluant (gunoiul de grajd) datorită prezenței
de nitrați, ajutând fermierii să respecte Regulamentul privind nitrații;
– produce energie regenerabilă;
– reduce emisiile de CO2 în atmosferă;
– reduce emisiile datorate producției de îngrășăminte sintetice;
– reduce utilizarea turbei.

Humusul de râme ANENZYRecomandari de utilizare pentru
Culturi de Camp

CAND SE APLICA

Incorporat in substrat: în timpul lucrării solului la o adâncime de 30 cm, în termen de 6 ore de la împrăștiere, pentru a evita oxidarea.cu câteva săptămâni înainte de semănat sau plantare.
La plantare: este excelent pentru reducerea stresului, facilitând înrădăcinarea specimenelor tinere.
Faza de vegetație: Se efectuează la aproximativ 30 de zile după plantare, ajută la creșterea dezvoltării și a fazei de vegetație.
Faza de inflorire: Crește inflorescența și randamentul.

CAT SE APLICA

Amestecat in substrat: Amestecați 30% humus de râme din volum din substrat.
Plantare: Distribuiți aprox. 20/50 g direct în groapă.
Fertilizare: Distribuiti aprox. 100/200 g/plantă la nivelul sistemului radicular.
Pentru cultura mare dozajul este de circa 1200-1500kg humus/ha.
În faza înfloririi: Distribuiți aprox. 100/200g per plantă la sistemul radicular.

PRECAUTII

Nu exista precautii particulare la aplicarea vermicompostului
Dacă nu doriți să incorporati produsul, este recomandabil să efectuati la începutul primăverii sau la sfârșitul toamnei, când condițiile meteorologice sunt blânde și/sau înainte de precipitații.
Se recomandă să se ude abundent după tratament. Acest lucru ar trebui să se facă, dacă este posibil, dimineața sau înainte de apusul soarelui, pentru a preveni ca lumina directă a soarelui să afecteze activitatea microbiană.

Inputuri organiceCinci variante de Vermicompost Bio Humus ANENZY